What is the function of garment steamer?

- 2024-09-13-

V zadnjih letih,garment steamers have become a popular household appliance, with many people choosing to use them instead of traditional irons. So, what is a garment steamer and what does it do?


A garment steamer, also known as a clothes steamer, is a device that uses hot steam to relax clothing fibers and remove wrinkles. It is a great tool for refreshing clothes that have been sitting in your closet for too long or for quickly removing wrinkles before wearing them. Unlike traditional irons, garment steamers do not require a flat surface to work effectively. You can also use it to disinfect and deodorize clothes.


Ena od glavnih funkcij parnega stroja za oblačila je odstranjevanje gub z oblačil. Ko se na tkanino nanese para, se vlakna zrahljajo, kar olajša glajenje gub in gub. To je še posebej uporabno za občutljive tkanine, kot sta svila ali šifon, ki jih lahko poškoduje likalnik. Parni stroj za oblačila lahko odstrani tudi gube na tkaninah, ki jih je težko likati, kot so suknjiči ali obleke z zapletenimi detajli.


Another function of a garment steamer is to refresh clothes. If your clothes have been sitting in your closet for many months, they can sometimes get moldy or smell bad. Garment steamers can help freshen up your clothes by removing odors and making them smell clean again. This is especially useful for winter clothes that have been in storage for months and need a quick freshening before wearing.

garment steamer

Parne stroje za oblačila lahko uporabite tudi za razkuževanje oblačil. Para je naraven način za ubijanje bakterij in mikrobov, zaradi česar je učinkovito orodje za čiščenje in osvežitev oblačil. Ta funkcija je še posebej uporabna za ljudi, ki so alergični ali občutljivi na močne kemikalije, saj parni stroji za oblačila ne zahtevajo uporabe čistilnih sredstev.


Poleg oblačil lahko parnike za oblačila uporabljate tudi za čiščenje drugih gospodinjskih predmetov. Na primer, lahko uporabite parni stroj za hitro odstranjevanje gub z zaves ali posteljnine ali čiščenje oblazinjenja in preprog. Vroča para lahko pomaga odstraniti umazanijo in umazanijo brez uporabe močnih kemikalij ali detergentov.


Pri izbiri parnega stroja za oblačila je treba upoštevati več dejavnikov. Na primer, velikost rezervoarja za vodo bo določila, kako dolgo lahko uporabljate parni lonec za oblačila, preden ga je treba ponovno napolniti. Vrsta glave parnega stroja za oblačila lahko vpliva tudi na funkcionalnost parnega stroja za oblačila, nekateri modeli pa so opremljeni z nastavki za gubanje ali glavami krtač za različne vrste oblačil.


All in all, a garment steamer is a versatile device that can help freshen and sanitize clothes, remove wrinkles, and clean household items. It’s a great tool for anyone who wants to make their clothes look fresh and clean quickly and easily.